Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Російське Міноборони "забуло" про постраждалих під час нічної атаки дронів на Москву

Російське Міноборони прокоментувало нічну атаку безпілотників на Москву. У відомстві переконують, що нібито Україна атакувала Московську область п'ятьма безпілотниками, але нібито всіх їх збили.

Про це повідомляє Міноборони РФ у Telegram. Переконують, що нібито "чотири українських дрони" засобами ППО знищили на території Нової Москви.

"Сьогодні вранці припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку п'ятьма безпілотними літальними апаратами по об'єктах на території Московської області та Нової Москви", — йдеться в повідомленні.

А ще один БПЛА нібито був пригнічений засобами радіоелектронної боротьби і зазнав аварії на території Одінцовського району Московської області. У Міноборони РФ запевняють, що постраждалих і руйнувань немає. Щоправда, у російських соцмережах повідомляли про пожежу в селі Кривошеїно в Новій Москві внаслідок падіння безпілотника. 

Попередні атаки дронів на Москву

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві". У Шойгу заявили, що в "атаці було залучено вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Також вранці 21 червня кілька безпілотників атакували територію Росії. Падіння БпЛА зафіксували у Новій Москві та Підмосков'ї. Один з безпілотників вибухнув у небі в районі села Лукіно в Новій Москві. Невідомий дрон упав поблизу — біля річки Пахра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 10:29