Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Facebook

Російські ДРГ з початку року п'ять разів намагалися зайти на прикордоння Чернігівщини та Сумщини, — Наєв

З початку 2024 року російські диверсійно-розвідувальні групи п'ять разів намагалися зайти на прикордоння Чернігівської та Сумської областей

Про це розповів командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час відвідання заходів бойової підготовки на Чернігівщині. 

За його словами, останнім часом зростання рівня загрози на Київському напрямку військове командування не спостерігає. 

"Що буде надалі — будемо спостерігати за ворогом, своєчасно робити висновки, доповідати вищому командуванню та посилювати себе додатковими силами у разі, якщо таке почне відбуватися", — запевнив Наєв.

 наєв про російські диверсійно-розвідувальні групи

Також він додав, що станом на сьогодні ситуація на північному кордоні стабільна.

"Накопичення сил ворога не помічаються. Військове командування та військовослужбовці цілодобово працюють над покращенням своїх навичок, аби зупинити ворожі наміри", — наголосив генерал-лейтенант.

Військовий повідомив, що зараз у Північній операційній зоні триває підготовка протидиверсійних і протидесантних резервів. Військовослужбовці вчаться протидіяти умовному ворогу із залученням безпілотної авіації, виставляли вибухові інженерні загородження, створювати  спостережні пости та висувати протидиверсійний резерв.

"Все це необхідно для постійної підтримки бойової готовності та навченості особового складу", — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 наєв про російські диверсійно-розвідувальні групи

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Facebook

Нагадаємо, наприкінці листопада українські воїни також фіксували спроби прориву через державний кордон ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 14:34