Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Російська ДРГ знову намагалася прорватися на Сумщині: прикордонники повідомили деталі бою

Минулої доби, 13 грудня, прикордонники на Сумщині виявили декілька осіб ворожої диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території Росії. В результаті бою окупанти відійшли, але зазнали втрат.

Про це повідомляє Держприкордонслужба у Telegram-каналі.

Зазначається, що українські захисники відкрили вогонь на ураження по російських диверсантах, зав’язався стрілецький бій.

"Для посилення напрямку на місце висунулися резерви підрозділів ДПСУ та Сил оборони, залучили артилерійський та мінометний розрахунки", йдеться у повідомленні. Відомо, що у результаті бою окупанти відійшли. Втрати ворога наразі уточнюються.

Зі слів командувача Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, ворожі ДРГ регулярно пробують заходити на територію Чернігівської та Сумської областей.

"Мета диверсійно-розвідувальних груп — провести розвідку наших позицій, завдати ударів по військових або навіть цивільних обʼєктах. По 9-10 разів щомісяця ворожі ДРГ пробують заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей", — повідомив Наєв.

За його словами, це професійно навчені військовослужбовці сил спеціальних операцій і головного розвідувального управління генерального штабу Російської Федерації, тому варто завжди бути напоготові.

Нагадаємо, у листопаді російські диверсанти намагалися прорвати кордон на Півночі України. За словами речника об’єднаного прес-центру Сил оборони Північного напрямку Юрія Повха, іноді ворожі диверсанти намагаються проникнути групами з чотирьох-п’яти осіб, іноді ж — від 10 до 16. Цілі, відповідно, мають різні: спроба прориву до об'єкта критичної інфраструктури або ж з метою тероризування цивільних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 10:44