Фото: росЗМІ

Російські окупанти просунулися поблизу Авдіївки та Старомайорського, — ISW

Протягом минулої доби, 30 листопада, російські загарбники просунулися у районі Авдіївки. Також окупанти вели наступ в районі Старомайорського на Донеччині, де захопили нові позиції.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що російські військкори заявили про те, що окупанти просунулися на захід від залізничного полотна біля Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) та поблизу Новокалинового (11 км на північний захід від Авдіївки).

Також, за даними Інституту, 29 і 30 листопада росіяни також стверджували, що їхні війська просунулися на північ від промзони на південний схід від Авдіївки і що тривають бої поблизу Авдіївського коксохімічного заводу. 

Водночас Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Степового, Новокалинового, Авдіївки, Сєвєрного (6 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки); на схід від Новобахмутівки (11 км на північний схід від Авдіївки); Тоненького (7 км на захід від Авдіївки). 

Крім того, на геолокаційних кадрах, опублікованих 29 листопада, видно, як частини російського 394-го мотострілецького полку (127-а мотострілецька дивізія 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу) захоплюють українські позиції на південний захід від Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

"Раніше ISW оцінювало, що лінія фронту російських військ була за цими позиціями", — зазначають аналітики.

Своєю чергою у Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили російські атаки на південь від Пречистівки (18 км на південний схід від Великої Новосілки). Кілька російських військових блогерів стверджували, що російські війська захопили кілька українських позицій уздовж лінії Приютне-Старомайорське (15 км на південний захід до 9 км на південь від Великої Новосілки). 

Нагадаємо, протягом минулої доби, 30 листопада, Збройні сили України знищили понад 1000 російських загарбників. Крім того, на брухт перетворено 22 артсистеми ворога та 13 танків.

Додамо, один з чиновників НАТО на умовах анонімності спрогнозував, що Україна, ймовірно, не зможе витіснити всі окупаційні війська зі своєї території до кінця 2024 року. Водночас фінансова та військова підтримка Києва не зменшиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 09:30