Фото: Міністерство оборони Японії

Російський літак тричі порушив повітряний простір Японії (фото)

Російський протичовновий літак Ил-38 23 вересня тричі порушив повітряний простір Японії. У відповідь японські військові підіймали у повітря свої винищувачі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони Японії, інцидент стався на Північ від острова Ребун, Хоккайдо, з 13:00 до 15:00 за місцевим часом.

Так, перший перетин повітряного простору відбувся близько 13:03 — 13:04, другий близько 15:31, а третій — близько 15:42 — 15:43. Своєю чергою Сили самооборони Японії вжили відповідних заходів. Йдеться про підняття у повітря винищувачів та здійснення повідомлення і попередження екіпажу російського літака.

У японському Міноборони додають, що літак держави-агресора увійшов у повітряний простір Японії на дві хвилини, після чого залишив його та продовжив здійснювати розвідувальну діяльність у виключній японській економічній зоні.

Раніше, а саме 10 серпня, у військово-повітряних силах Німеччини повідомляли, що російський розвідувальний літак не вийшов на зв'язок з авіадиспетчерами та влетів у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. На його перехоплення в повітря здіймалися винищувачі німецьких і шведських військово-повітряних сил.

Літак перебував у повітряному просторі біля острова Рюген без плану польоту або контакту з цивільною службою управління повітряним рухом. У ВПС Німеччини зауважили, що такі випадки з російськими повітряними провокаціями трапляються часто. Зокрема, минулого тижня військово-повітряні сили Німеччини разом зі шведськими колегами піднялися в повітря через російські винищувачі біля кордонів Латвії.

Нагадаємо, що наприкінці липня журналісти телекомпанії SVT повідомляли, що останніми днями військові літаки Росії декілька разів здійснювали близькі польоти над шведськими кораблями. Це відбувалося під час військово-морських навчань Baltops над Балтійським морем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.09.2024 02:10