Фото: росЗМІ

Російський медіапростір вибухнув невдоволенням через прорив кордону в Курській області, — ISW

Деякі російські мілблогери різко критикували російське військове командування за те, що воно не виявило підготовку до українських наступальних операцій у Курській області або не запобігло їм. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, декілька російських мілблогерів скаржилися, що російські війська мали запобігти українським наступальним операціям у Курській області, оскільки російські війська знали, що українські війська протягом останніх кількох місяців накопичували сили й ресурси в цьому районі. Деякі російські мілблогери скаржилися, що неадекватна реакція російського військового командування була викликана відсутністю занепокоєння з приводу українських накопичень, нереалістичною впевненістю в російській обороні в прикордонній зоні, припущеннями про втому українських військ або хибними повідомленнями про ситуацію. 

Відомий російський мілблогер розкритикував міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова через те, що не провів аудит системи бойового командування для усунення неефективних командирів після вступу на посаду міністра оборони, і закликав російську владу покарати некомпетентних командирів і брехунів. Мілблогер далі заявив, що українські наступальні операції у Курській області доводять, що російське військове командування допустило "стратегічні прорахунки" і що кумівство у російських збройних силах захищає неефективних військових чиновників. 

Один російський мілблогер, який часто критикує російську армію, зокрема, похвалив міністерство оборони Росії за редагування своєї посади в Telegram з метою виправлення заяв, які були "надмірно оптимістичними", і звинуватив невказані джерела в інформаційному просторі у поширенні "зайве бравурної" інформації ситуації.

Що відомо про прорив у Курській області

Вранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресорки повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Варто зазначити, що Україна події в Курській області наразі офіційно не коментувала.

Нагадаємо, що посадовці США хочуть зв’язатися з українськими колегами. Вони намагатимуться з’ясувати обставини того, що відбувається в Курській області Російської Федерації. Водночас речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано на тлі подій у Курській області Росії заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема, удари по російській території.

Вже ввечері 7 серпня у Курській області Російської Федерації ввели режим надзвичайної ситуації. Причина — складна ситуація у регіоні через "прорив" кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 06:25