Фото: "Укрінформ"

Російський пілот, який перегнав в Україну Мі-8, отримає $500 тисяч

Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8, отримає винагороду. Льотчику виплатять 500 тисяч доларів, але у гривневому еквіваленті.

Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Він закликав росіян наслідувати приклад Кузьмінова і також добровільно перейти на бік України.

"Звичайно, в національній валюті. Є офіційне законодавство, відповідний закон, підписаний президентом України в квітні 2022 року про відповідну компенсацію в разі, якщо людина переходить на бік України разом з технікою. Україна — демократична правова держава, ми і власні зобов’язання виконуємо і міжнародного права дотримуємось. Тому ще раз — ті росіяни, які не хочуть ставати військовими злочинцями, будь ласка, здавайтесь, переходьте на  український бік і захищайте вже власну честь і совість, боріться проти путінського режиму", — розповів Юсов.

Нагадаємо, раніше російський пілот Максим Кузьмінов, який "перегнав" в Україну вертоліт Мі-8 під час перетину кордону був поранений у ногу зі стрілецької зброї. Ймовірно, вогонь по льотчику відкрили російські військові.

Додамо, начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що Головному управлінню розвідки вдалось отримати від російських полонених льотчиків об'єктивну інформацію про актуальний стан своїх підрозділів. Ці дані стали дуже цінними для українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 22:15