Скріншот з відео

Розвідка показала російського пілота, який передав Україні гелікоптер Мі-8 (відео)

Головне управління розвідки оприлюднило відео за участю російського пілота, який передав Україні гелікоптер Мі-8. Він взяв участь у спецоперації "Синиця". 

Російський пілот знявся у трейлері документального фільму "Збиті льотчики Росії" із циклу "Воєнна розвідка України". Сам фільм можна переглянути 3 вересня о 22:15 в ефірі національного телемарафону.

У короткому відео оприлюднені кадри затримання екіпажу російського Мі-8, який пілот-росіянин, потайки від двох інших членів екіпажу, перегнав на територію України, щоб передати розвідникам. Це відбулося у рамках спецоперації "Синиця".

Що каже у ролику російський пілот

Російський військовий з'являється наприкінці відео: на тлі зданого гелікоптера Мі-8 він каже, що впевнений у перемозі України.

"Ніхто не хоче цієї війни. Ось побачите, коли Україна переможе — це лише питання часу", — сказав росіянин.

Варто відзначити, що у трейлері анонсували розкриття подробиць спецоперації "Синиця", а також як воєнній розвідці вдалося переманити на наш бік російського льотчика разом з вертольотом.

Нагадаємо, раніше офіцер Збройних сил України Артем Шевченко розповів подробиці спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони. Він оприлюднив знімки українських захисників на тлі ворожого гвинтокрила. За словами військового, командир екіпажу Мі-8, молодий офіцер, від самого початку розумів злочинність розвʼязаної війни його державою. Росіянин повірив українським розвідникам та успішно "перелетів на бік добра, світла і справедливості".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2023 13:38