Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

"Спецоперація, що тривала більше півроку": у ГУР розповіли, як виманили пілота Мі-8 до України

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили приземлення російського гелікоптера Мі-8 на одній з українських авіаційних баз. Розвідка виманила пілота в Україну, він приземлився на Харківщині, два інших члени екіпажу не знали про те, що відбувається.

Інформацію про те, що сталося, підтвердив в ефірі телемарафону представник ГУР Андрій Юсов.

"Офіційна інформація буде. Попередньо, така інформація є. Трішки треба почекати, ведеться робота, і з екіпажем у тому числі. Все гаразд, новини будуть", — сказав він.

Більше деталей про те, що сталося, розповіло видання УП з посиланням на джерела у розвідці.

"Це була спецоперація ГУР, яка тривала понад шість місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами й перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Мі-8 приземлився у Харківській області", — йдеться у повідомленні.

У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Натомість пілот та його родина перебувають в Україні, родину російського льотчика завчасно вивезли з РФ.

"Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які мав доставити росіянам", — зазначили журналістам у розвідці.

Нагадаємо, раніше про приземлення російського гелікоптера в Україні повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він зазначив, що Повітряне судно справне і готове до виконання завдань.

Відомо, що за останні декілька тижнів Збройні сили поповнили обмінний фонд України на дві сотні окупантів. Кожен п’ятий найманець армії країни-агресорки здався у полон добровільно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 15:22