Фото: dsnews

Російський суд заочно заарештував мера Дніпра Філатова: яка причина

Один з російських судів Москви заочно заарештував мера Дніпра Бориса Філатова. Причина — "заклики вбивати росіян у всьому світі".

Про це повідомляє прес-служба суду.

За інформацією джерела, Філатову інкримінують статтю про розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з загрозою застосування насильства.

Зазначається, що у квітні цього року пропагандистське видання "ТАСС" із посиланням на Слідчий комітет писало, що проти мера порушили справу про нібито підбурювання до геноциду.

Відомо, що відкриття справи на Філатова навесні ініціював голова комітету РФ Олександр Бастрикін. Зокрема він звинуватив мера у заклику до вбивства росіян.

"У забороненій у Росії соціальній мережі Філатов опублікував пост із закликами вбивати росіян у всьому світі", — йшлося у заяві.

Варто зазначити, що ім'я Філатова є в базі розшуку МВС.

Що відомо про Бориса Філатова

Борис Альбертович Філатов народився 7 березня 1972 року в Дніпропетровську у родині педагогів. Він український журналіст, адвокат, бізнесмен, політик. Міський голова Дніпра з 2015 року. Народний депутат Верховної Ради України, один з лідерів і засновників політичної партії "Пропозиція". Кандидат юридичних наук.

Нагадаємо, суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування у справі щодо колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Рената Кузьміна. Його підозрюють у державній зраді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2023 18:25