Олег Дерипаска. Фото: росЗМІ

Російському олігарху Дерипасці повідомили про підозру: його українські топ-менеджери постачали до РФ сировину для "Іскандерів"

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру російському олігарху Олегу Дерипасці й затримала двох його українських топ-менеджерів, причетних до постачання до Росії сировини для виробництва "Іскандерів".

Про це повідомляє прес-служба відомства у Telegram-каналі.

У результаті комплексних заходів Дерипаска отримав заочне повідомлення про підозру, а двох топ-менеджерів російського олігарха затримано у різних регіонах нашої держави. Йдеться, зокрема, про директора надровидобувної компанії "Глухівський кар’єр кварцитів" та куратора цієї установи від російського олігарха: громадянина України, який у 2021 році отримав посвідку на проживання в Російській Федерації. 

"Ці двоє фігурантів допомогли бізнесмену з Росії привласнити виробничі потужності кар’єра у 2012 році, попри чинну заборону на їхній продаж", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з того часу і до початку повномасштабного вторгнення Росії керівництво видобувної компанії постачало до країни-агресора оптові партії гірських порід для виплавки сталі.

"Отриману з України сировину компанії російського мільярдера продавали підприємствам військово-промислового комплексу країни-агресора для виробництва балістичних ракет, зокрема типу "Іскандер". Також імпортовану продукцію окупанти використовували для серійного виготовлення бойових дронів та радіолокаційних систем", наголошують в СБУ.

 дерипаску оголошено про підозру

Фото: СБУ

Російському олігарху Олегу Дерипасці на підставі зібраних доказів заочно повідомлено про підозру за сімома статтями Кримінального кодексу України, а двом його спільникам  за двома статтями.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення щодо передачі в державну власність України майна російського олігарха Олега Дерипаски. Йдеться про Миколаївський глиноземний завод, Глухівський кар’єр кварцитів, Хустський та Жежелівський кар’єри тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.02.2024 14:48