Фото: СБУ

СБУ затримала російського інформатора, який наводив ракети на Харків: скільки років тюрми йому "світить"

Працівники Служби безпеки України затримали інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари Росії по критичній інфраструктурі Харкова.

Про це повідомила прес-служба СБУ. Правоохоронці встановили, що основними цілями ворога були стратегічно важливі підприємства, у тому числі оборонно-промислового комплексу України.

"Для більшої ефективності ракетно-дронових атак на місцеві об’єкти окупанти розраховували отримати від свого поплічника геолокації української ППО. У разі одержання таких відомостей загарбники сподівались "обійти" системи протиповітряної оборони ЗСУ або здійснити по них прицільний удар", — наголосили у СБУ.

Зазначається, що фігурантом є 58-річний місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. Восени 2023 року чоловік з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через популярні месенджери.

СБУ затримала ще одного інформатора, який наводив російські ракети на Харків

Фото: СБУ

За даними слідства, зрадник знаходив місця ворожих "прильотів", а потім робив там приховану фото- і відеозйомку. Усі одержані відомості зловмисник пересилав у декілька чатів прокремлівських Telegram-каналів, які контролюються спецслужбами країни-агресора. Також ворожий поплічник публікував у соцмережах свої дописи, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

Під час обшуків у його помешканні вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

СБУ затримала ще одного інформатора, який наводив російські ракети на Харків

Фото: СБУ

"За матеріалами Служби безпеки затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, настоятель храму Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, який підтримував війну Росії проти України, отримав п'ять років за ґратами. У розмовах з місцевими протоієрей наголошував, що чекає на захоплення регіону російськими окупантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 11:44