Фото: "Суспільне"

Росія атакувала Одесу, коли там перебували Зеленський та прем'єр Греції: президент України підтвердив удар

Вранці у середу, 6 березня, Росія атакувала Одесу. У цей час у місті перебували прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський.

Це підтвердив гарант під час свого виступу в Одесі, пише "Суспільне". За словами лідера української держави, внаслідок ворожої атаки постраждали люди. Також є жертви.

"Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені", — заявив український президент.

Зеленський наголосив, що ворог атакує не лише військових, а й мирних громадян, тому для захисту Україні потрібна система протиповітряної оборони.

"Це військові, цивільні, міжнародні гості — цим людям все одно. Вони або з глузду з'їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Краще за все, це система протиповітряної оборони", — підкреслив президент.

Відомо, що у момент російської атаки Зеленський був з прем'єр-міністром Греції. Вони перебували в порту. За словами очільника грецького уряду, епіцентр вибуху був зовсім близько від них.

"Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити та посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід", — заявив Міцотакіс.

Нагадаємо, вночі 6 березня російські загарбники вкотре підступно спрямували ударні безпілотники типу "Шахед" по населених пунктах, промисловим об'єктам прибережної зони Одеської області. Внаслідок атаки агресора під Одесою пошкоджено рекреаційний об'єкт, газогін та житлові будинки у приватному секторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 16:55