Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Росія близька до підписання з Суданом угоди про обмін зброєю, — ISW

Росія може підписати угоду із суданськими збройними силами про обмін зброї на російський логістичний центр у Порт-Судані у Червоному морі. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними ISW, помічник головнокомандувача збройних сил Судану Ясір Аль-Атта заявив 25 травня, що у найближчому майбутньому делегація країни відправиться до Росії для укладання угоди про обмін "життєво важливої зброї та боєприпасів" на російський логістичний центр у Порт-Судані. Аль-Атта схарактеризував запланований російський хаб як "не зовсім військову базу". 

Заступник міністра закордонних справ Росії, спеціальний представник президента Росії в Африці та Близькому Сході Михайло Богданов зустрівся з главою суданських збройних сил Абдель Фаттахом аль-Бурханом та інших суданських офіційних осіб під час дводенного візиту до Судану 28 і 29 квітня. ISW раніше підрахував, що Росія, можливо, переходить на інший бік у громадянській війні в Судані, щоб підтримати їхні збройні сили у прагненні отримати військово-морську базу у Червоному морі, і що російська підтримка суданської армії принесе велику користь Ірану внаслідок узгодження російської та іранської політики щодо стратегії у регіоні.

Нагадаємо, у Північній Кореї заявили, що цього року розпочнуть постачати до своїх збройних сил нову 240-міліметрову реактивну систему залпового вогню. Не виключено, що незабаром вона опиниться й на озброєнні російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2024 07:45