Фото: Офіс президента

Росія готується до реваншу: Зеленський розповів про ситуацію на фронті

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоч бойові дії на фронті й уповільнилися, але Росія готується до реваншу. Гарант запевнив, що ЗСУ повністю контролюють ситуацію на фронті.

Про це український гарант повідомив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Війна погано виглядає у будь-який момент з самого початку. Війна дійсно уповільнюється взимку, є зрозумілі обставини і причини. Втомлюється природа. Втомлюються люди. І Слава Богу, ворог також", — сказав він.

За словами президента, на сході України тривають щоденні бої.

"Ми стоїмо стійко, міцно. Я вдячний всім воїнам, і живим, і тих кого з нами, на жаль, вже немає. Дуже важливо, що ми міцні не лише на Сході нашої держави, де зараз гаряче. Ми міцні в середині нашої держави, ми об’єднані, ми мобілізовані, тому що вмотивовані, тому що захищаємо своє. Ми не починали цю війну, але повинні закінчити, закінчити на нашій землі і деокупуючи її", — сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що для швидкої перемоги Україні потрібна фінансова підтримка міжнародних партнерів. 

"В принципі так все виглядає. Ми бачимо, що Росія намагається йти, посилюватися і готуватися до реваншу. Ми вважаємо, що їм не вдасться, бо вони воюють не тільки проти України, а проти цивілізованого підходу до життя", — підкреслив Президент.

Економічний форум у Давосі 

У швейцарському Давосі 16-20 січня проходитиме 53-й Всесвітній економічний форум. Уперше із 2020 року захід відбудеться у традиційному форматі. Тема цьогорічного заходу "Співпраця у фрагментованому світі": учасники розглянуть, як можна розв'язати численні та взаємопов'язані проблеми, з якими стикається світ, та знайти рішення за допомогою співпраці між державним та приватним секторами.

Нагадаємо, 18 січня перша леді України Олена Зеленська презентувала українську формулу миру на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Зеленська закликала світ об'єднатися проти російської агресії.

Війна, 18.01.2023 20:25