Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Росія, ймовірно, знову обстріляла Україну північнокорейськими ракетами, — Ігнат

У четвер, 15 лютого, рашисти, ймовірно, атакували Україну північнокорейськими ракетами. Можливо, це КN-23, уламки яких уже знаходили в Україні.

Таку версію висунув речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі "Радіо Свобода".

"Також балістика пішла сьогодні, шість балістичних ракет з Воронезької області. Ми повідомили про ці ракети, що, це, найімовірніше, "Іскандер-М". А також не виключено і застосування північнокорейських ракет КN-23, уламки яких уже зафіксовано на території нашої держави", — сказав він.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що збиття будь-якої цілі — це складна робота. Але для збиття деяких типів ракет бракує засобів.

"Крилаті ракети, "шахеди" збиваються, ви бачите у статистиці, зокрема, повітряного командування "Схід". Але ж балістика потребує, відповідно, засобів. Тому й "Іскандер", і "Кинджал", і С-300 ті ж самі… Проти них взагалі інші засоби боротьби потрібні… Через це зараз усі наявні можливі способи вживаються, щоб їх знищувати. Зокрема, я вже згадав і про засоби радіоелектронної боротьби", — додав Ігнат.

Він також акцентував, що російські ракети не просто так кружляли над Україною, оскільки ворог розуміє, що є потенційні місця, де можуть уразити й ракети, і дрони.

Нагадаємо, що зранку 15 лютого російські окупанти знову атакували Україну. Летіли крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування — "Калібр", балістичні ракети "Іскандер-М" / KN-23, зенітні керовані ракети С-300, керовані авіаційні ракети Х-59. Усього зафіксовано пуски 26 ракет різних типів. Сили та засоби Повітряних сил і Сил оборони України знищили 13 ракет різних типів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 11:53