Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія кинула на фронт нову армію: британська розвідка пояснила, чи можливий активний наступ окупантів

Зі середини вересня 2023 року Росія, найімовірніше, вперше ввела в дію елементи своєї нової 25 загальновійськової армії. Формування розпочало рух в Україну з кінця серпня 2023 року.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Два маневрові підрозділи 25 загальновійськової армії — 67 мотострілецька дивізія та 164 окрема мотострілецька бригада — воюють на фронті на ділянці на захід від Сєвєродонецька та Кремінної вздовж кордону між Донецькою та Луганською областями", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники додали, що від початку повномасштабного вторгнення Росія рідко зберігала вільне угруповання армії, яке потенційно могло би стати основою для нового великого наступального удару.

"З огляду на те, що 25 загальновійськова армія, очевидно, розгортаються частинами для посилення розтягнутої лінії фронту, наступні наступальні дії Росії виглядають малоймовірними впродовж найближчих тижнів", — підсумувало Міністерство оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, 13 вересня з’явилася інформація, що підрозділи нової 25 загальновійськової армії Росії вперше перекинули в Україну. Формування поки що розташували в Луганській області на північному сході країни.

Тоді експерти припустили, що нові підрозділи перекинули на нашу територію раніше частково тому, що в Росії виникають труднощі з надмірно розтягнутими силами на фронті. Водночас Україна продовжує свій контрнаступ на трьох різних напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 09:21