Фото: Defense Еxpress

Росія могла почати виробництво аналогів американських плануючих бомб JDAM-ER, — Defense Еxpress

Уночі 24 березня рашисти знову обстріляли Сумщину. Ймовірно, для ударів вони свій аналог американських авіабомб JDAM-ER. 

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на власні джерела. 

Перше відоме бойове застосування російського аналога американської бомби відбулося по окупованому Донецьку, коли вона впала у північно-західному районі міста 12 березня. Усього, за інформацією від командування Повітряних Сил ЗСУ, рашисти здійснили скидання 11 плануючих бомб. 

"Аналогічні уламки були якраз зафіксовані у самому Донецьку, де було точно відомо використання комплекту, який перетворює звичайну 500-кг фугасну ФАБ-500М-62 на плануючу з корекцією за супутниковою навігацією. Зокрема, про це говорить форма крил, а також кріплення", — пояснюють джерела.

З огляду на фото, модуль в якому можуть розміщуватись елементи керування польотом боєприпасу вцілів. Це дозволить точно визначити систему навігації. Якщо вона складається лише з супутникової, можна буде реалізувати боротьбу з цими аналогами JDAM-ER шляхом створення завад для GPS, ГЛОНАСС та інших подібних систем. 

"Також вкрай важливо дізнатися походження електронних компонентів, що можливо дозволить придушити канали їх постачання", — додають у виданні. 

Нагадаємо, унаслідок нічного обстрілу міста Білопілля загинули дві особи, поранені дев'ятеро осіб. Зруйновано адміністративну будівлю, будівлю школи, житловий будинок. Пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 16:51