Фото: armyinform.com.ua

Росія може готувати наступ на дві області України: подробиці від ГУР

Росія може готуватися до наступу на Харківську та Сумську області. Це може відбутися наприкінці травня або на початку червня.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю виданню The Economist.

Посадовець зауважив, що наразі час початку російського наступу залежить напряму від міцності української оборони на Донбасі. Проте орієнтовно рашисти можуть почати штурми на Харківщині та Сумщині "наприкінці травня або на початку червня".

Скібіцький зауважив, що на сьогодні російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, налічує 35 тисяч військовослужбовців. Проте окупанти мають намір збільшити його до 50-70 тисяч військових.

"Росія також "створює дивізію резервів" (тобто від 15 до 20 тисяч військових) у центральній частині Росії, яку вона може додати до основних зусиль", — зауважив Скібіцький.

Однак, на думку заступник начальника ГУР, цього недостатньо для операції із захоплення великого міста, але може бути достатньо для меншого завдання.

"Швидка операція для входу та виходу — можливо. Але операція по взяттю Харкова чи навіть міста Суми — це іншого порядку. Росіяни це знають. І ми це знаємо", — сказав Скібіцький.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 00:10