Прикордонне село на Сумщині. Джерело: "Суспільне"

Масова евакуація на Сумщині: зі скількох населених пунктів повністю вивезли людей

У Сумській області триває евакуація населених пунктів у прикордонній п’ятикілометровій зоні. Станом на теперішній момент повністю евакуювали 19 населених пунктів.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на Сумську обласну військову адміністрацію.

У сумській владі уточнили, що ці 19 населених пунктів розташовані у Новослобідській, Білопільській, Краснопільській, Шалигинській і Есманьській громадах.

Загалом підлягають евакуації мешканці з населених пунктів п’ятикілометрової зони чотирьох районів. Це 15 громад Сумщини. Загальна кількість людей складає 12 689 осіб, у тому числі 712 дітей.

Станом на початок грудня 2023 року кількість евакуйованого населення — 3 679 людей, зокрема, 679 дітей, які виїхали до інших громад Сумської області.

Варто зазначити, що з 15 липня в Україні стартувала безкоштовна добровільна евакуація зі Сумської області. Зокрема, саме в цей період зі Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг.

На початку листопада голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх заявляв, що в регіоні мають намір евакуювати всіх дітей із зони 30 кілометрів від кордону з Росією. Причиною цього стало збільшення інтенсивності обстрілів.

Нагадаємо, що 23 грудня з Авдіївки Донецької області знову відбулася евакуація. Вивезли ще трьох жінок і одного чоловіка. За інформацією начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, зараз у багатостраждальному місті залишаються 1 206 людей, які поки що відмовляються виїжджати з небезпечної зони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.12.2023 18:36