Фото: slovoidilo.ua

Росія може знову піти в наступ на Київ: тривожна заява прем'єр-міністра Польщі

Російський диктатор Володимир Путін має на меті знову оточити Київ. Армія РФ під час нового наступу на Україну може піти з декількох різних напрямків.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю Bild.

"Я думаю, що план Путіна і його людей, таких як Валерій Герасимов, його новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. І, готуючи всі ці плани, він, ймовірно, відчуває, що йому потрібно атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я думаю, що українці не можуть виключати наступу з білоруської північної частини України, щоб оточити Київ із заходу", — заявив Моравецький.

Він пояснив, що через теплу зиму земля не підходить для важких танків, артилерії та іншої техніки.

"Тому Путін, ймовірно, захоче дочекатися, поки висохне весь бруд, болота і не дуже підготовлений ґрунт для наступу", — додав Моравецький.

Моравецький запевнив, що буде ще один жорсткий російський наступ у березні чи квітні. 

"Я думаю, що, на жаль, він не тільки сповнений ненависті до України, але також хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається, і він знову нападе на Київ, так, у мене є ці побоювання", — розповів Моравецький.

Також він зазначив, що Путін вже мобілізував досить багато військових, йдеться про приблизно від 200 тисяч до 250 тисяч нових солдатів.

"Не можна забувати, що ресурси Росії дійсно великі, і вона має глибокі кишені. У нього багато боєприпасів, багато зброї та багато людей", — підсумував Моравецький.

Нагадаємо, Російська Федерація створює умови для воєнних провокацій на північно-східному кордоні України. Такі дії диктатору Володимиру Путіну необхідні для продовження інформаційних операцій та сковування Збройних сил України.

Війна, 02.02.2023 13:55