Росія передала слідству нові дані щодо катастрофи MH17

25 СЕРПНЯ 2017 12:02

Росія передала додаткові дані радарів та інструкції щодо їх розшифрування міжнародній слідчій групі, що займається розслідуванням причин катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17 на Донбасі. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

Дані надані у відповідь на запит прокуратури Нідерландів, зазначено в повідомленні. Найближчим часом отримана інформація буде розшифрована і детально вивчена, запевняють слідчі.

Дані про радіолокаційний контроль, які Росія надала в 2016 році, були непридатними для аналізу. Сам формат цих даних не відповідав встановленим міжнародним стандартам і нормам, пояснили в прокуратурі Нідерландів.

Літак Boeing-777 компанії «Малайзійські авіалінії», що здійснював рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито в небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Всі пасажири та члени екіпажу, котрі перебували на борту лайнера, загинули. Міжнародна спільнота звинувачує в цьому злочині проросійських сепаратистів, що ймовірно збили літак ракетою ЗРК «Бук», завезеного на Донбас з Росії.

Світ, 25.08.2017 12:02