Фото: Вікіпедія

Росія перекидає до Білорусі потужну зброю, — ЗМІ

У Білорусь з Російської Федерації прибула партія оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М". Про отримання зброї білоруською армією стало відомо у середу, 30 серпня.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн". За інформацією джерела, ешелон з щонайменше 10 одиницями ОТРК "Іскандер-М" прибув на станцію Осиповичі (Могилівська область) з села Капустін Яр в Астраханській області Російської Федерації.

"Відомо, що там розташований однойменний ракетний полігон — Четвертий державний центральний міжвидовий полігон РФ. ОТРК "Іскандер-М" вже надійшли на озброєння ЗС Білорусі. І цей ешелон з "іскандерами" є не останнім, який прибуде до РБ", — написав "Гаюн".

У чому головна небезпека "Іскандерів"

ракета Іскандер

Ракета "Іскандер". Джерело: vikna.tv

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат вказує, що обидва типи "Іскандерів" небезпечні тому, що їх можна запускати безпосередньо близько від державного кордону, від лінії бойового зіткнення, що зменшує час на реагування протиповітряної оборони.

Ігнат пояснив, що крилата ракета летить зі швидкістю 900 км/год, і що балістична, яка летить зверху, — усе це доволі малий відрізок часу, для того, щоб зреагувати.

Нагадаємо, у Білорусі посилюються непорозуміння між інструкторами-вагнерівцями та представниками МВС РБ. Відомо про конфлікти на полігоні Воловщина.

Раніше повідомлялось, що Польща та країни Балтії можуть повністю закрити свої кордони з Білоруссю. Влада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців приватної військової групи "Вагнера" у сусідній країні.

Латвія, Литва і Польща, які мають спільний кордон з Білоруссю, все більше стурбовані безпекою кордонів після того, як сотні загартованих у боях "вагнерівців" прибули до сусідньої країни на запрошення президента Олександра Лукашенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 19:59