Фото: росЗМІ

Росія планує використати одну з пострадянських країн для обходу міжнародних санкцій

Російська Федерація планує використовувати Узбекистан для обходу міжнародних санкцій, зокрема для закупівлі електроніки до БпЛА.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що 26 грудня 2023 року у рамках зустрічі лідерів країн СНД президент Росії Володимир Путін обговорив умови співпраці з вищим військово-політичним керівництвом Узбекистану. У ході переговорів було досягнуто попередніх домовленостей щодо створення низки підставних компаній на території Узбекистану, які фінансуватимуться російським урядом. 

За офіційною версією, була анонсована співпраця у транспортній галузі між двома країнами, та фактично це означає створення фіктивних компаній для обходу Росією міжнародних санкцій, вважають у Центрі спротиву. Йдеться про підприємства для збору БпЛА, які складатимуть з іноземних електронних компонентів. 

"Надалі ці компанії експортуватимуть вироби та компоненти до низки російських оборонних підприємств. Зокрема, до "Казанського заводу "Электроприбор", заводу "Элекон", "Стелла-К" та інші", йдеться у повідомленні.

Крім того, країна-терорист планує викупити в Узбекистану запаси радянських боєприпасів. Також росіяни планують продовжити розгортання фіктивних підприємств у країнах Центральної Азії, для обходження міжнародних санкцій.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.01.2024 10:26