Висотний літак М-55 "Геофизика". Джерело: Defense Express

Росія розконсервувала рідкісний висотний літак: на нього поставили контейнер від Су-34 (фото)

Росіяни розконсервували та поновили польоти рідкісного висотного літака М-55 "Геофизика". Їх виконують з аеродрому "Раменское" під Москвою.

Про це повідомив Defense Exspress, посилаючись на фотографії, які з’явилися у відкритому доступі.

"Під крилом цього літака — спеціальний контейнер, ймовірно — УКР-РТ з апаратурою радіотехнічної розвідки. Вперше такий контейнер побачили під Су-34 під час маневрів армії РФ "Запад-2021" два роки тому", — йдеться в повідомленні.

Джерело: Defense Express

Джерело: Defense Express

За оцінками експертів, М-55 "Геофизика" привертає увагу насамперед тому, що це літак створений ще за радянських часів саме як висотний розвідник для проведення ракетних ударів. Ще в 1960-их СРСР розпочав конструювати висотний літак під індексом М-17 "Стратосфера" для перехоплення американських літаків-розвідників U-2 або ж висотних аеростатів. Але вперше підняти цей літак у повітря вдалося лише 1982-го року, коли тематика висотних аеростатів актуальність втратила.

"На цьому тлі радянські функціонери вирішили перепрофілювати проект на висотний літак-розвідник для наведення ракет, зокрема, для радянського ОТРК "Ока" (знятий з озброєння), своєрідного "попередника" ОТРК "Искандер". Новий проект отримав індекс М-55 "Геофизика", перший політ літака цього проекту відбувся 1988 року", — зазначили в Defense Express.

Відомо, що всього виготовили до п’яти таких літаків, які з 1996 року "конвертували" для проведення наукових експериментів цивільного характеру, зокрема, щодо вивчення стратосфери між РФ та країнами Європи.

2017 року російські профільні ресурси повідомили про начебто постановку на консервацію М-55 "Геофизика" через "відсутність замовлень на наукові дослідження". Після цього, за словами фахівців, будь-які згадки про літаки цього типу у відкритому доступі "загубилися" до суботи 5 листопада 2023 року.

"Сам факт відновлення польотів на М-55 "Геофизика" може бути пов’язаний як і з роботами щодо відпрацювання бортової апаратури для тактичної авіації "ВКС РФ", так і спробою відпрацювати використання цього літака за початковим призначенням — тобто розвідка для виконання ракетних ударів", — наголосили військові аналітики.

Характеристики літака М-55 "Геофизика"

  • довжина фюзеляжу — 22,67 метра;
  • розмах крила — 37,4 метра;
  • максимальна злітна маса — 23,4 тонни, зокрема, корисне навантаження – до 2 000 кілограмів;
  • екіпаж — одна особа;
  • максимальна швидкість польоту — 743 км/год на висоті 20 кілометрів;
  • максимальна висота польоту — 21,5 кілометра;
  • практична дальність польоту — 1 220 кілометрів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня британські розвідники повідомляли, що флот дальньої авіації важких бомбардувальників Військово-повітряних сил Росії не завдавав ударів крилатими ракетами по Україні понад місяця. Це одна з найтриваліших перерв у таких атаках від початку повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 10:31