Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

Британська розвідка пояснила, чому Росія взяла паузу щодо використання дальньої авіації під час ударів по Україні

Флот дальньої авіації важких бомбардувальників Військово-повітряних сил Росії не завдавав ударів крилатими ракетами по Україні понад місяця. Це одна з найтриваліших перерв у таких атаках від початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, яке посилається на дані розвідки.

"Попри те, що Росія все ще може використовувати інші ударні можливості, дальня авіація була основним методом для влучних ударів", — зауважили британські розвідники.

Вони додали, що Росії майже напевно потрібно було зменшити частоту своїх ударів, щоби поповнити запас крилатих ракет AS-23a KODIAK.

"Росія, ймовірно, використає будь-які нещодавно виготовлені боєприпаси дальньої авіації для ударів по українській енергетичній інфраструктурі протягом зими. Також окупанти продовжуватимуть односторонні атаки безпілотниками, розробленими в Ірані", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 10:56