Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Росія розуміє, що ми будемо з цим робити": Зеленський повідомив, якої зброї дуже боїться агресор

Україна довго працює з західними союзниками щодо надання нашій державі далекобійної зброї. Для цього ідеально підходять американські ракети ATACMS, які вражають цілі на відстані 300 кілометрів.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна. Рік 2024".  

"Щодо ATACMS 300 кілометрів. Ви розумієте, для чого нам це потрібно? Я б не хотів говорити про деталі, але ми розуміємо, для чого. І Росія розуміє, що ми будемо з цим робити. І дійсно ми довго працюємо над далекобійною зброєю. Я б відповів узагальнено: я перебуваю в позитиві від нещодавньої відповіді наших партнерів щодо цієї зброї", — заявив президент.

Перше використання ATACMS в Україні

Україна вперше застосувала ATACMS 17 жовтня. Ракети вдарили по російських аеродромах у Бердянську та Луганську. Цю зброю надали нашій державі Сполучені Штати Америки. Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для російських загарбників наразі немає безпечного місця на території нашої держави. В україно-російській війні розпочалася нова глава.

Своєю чергою Білий дім офіційно підтвердив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS. Їхня дальність — 165 кілометрів. За даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін прокоментував передачу США Україні далекобійних ракет ATACMS. Він переконаний, що ця зброя не здатна переломити хід бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 18:17