Фото: ілюстративне Джерело:

США працюють над передачею Україні ракет ATACMS великої дальності, — NBC

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наразі працює над питанням передачі Україні нових потужних балістичних ракет великої дальності ATACMS.

Про це повідомило видання NBC News з посиланням на коментарі американських чиновників.

У виданні наголосили, що наприкінці минулого року США почали постачати Україні тактичні ракетні комплекси ATACMS. Проте наша отримала вже застарілі моделі даних ракет, які мають середній радіус дії. Наразі ж США мають намір надіслати Україні ракети більшої дальності, що дозволить завдавати ударів на більшій відстані.

"Але фінансування США для поставок зброї в Україну залишається невизначеним через спротив колишнього президента Дональда Трампа та його союзників-республіканців у Конгресі", — йдеться у повідомленні.

Джерела видання зазначили, що якщо Конгрес схвалить фінансування для України, США можуть включити ATACMS дальнього радіуса дії в один з перших пакетів військової допомоги, оплачених за ці гроші.

"США також мають боєприпаси та артилерію, готові негайно відправити в Україну, якщо фінансування буде схвалено", — додали американські чиновники.

Видання зауважує, що Адміністрація Байдена протягом останніх двох років відмовлялася відправляти Україні ракети великої дальності, оскільки офіційні особи побоювалися, що ЗСУ можуть використовувати їх для нанесення удару по Криму або по Росії, чим ескалюють конфлікт. Проте зараз американські чиновники змінили свою думку і можуть надати нашій державі ще потужнішу зброю.

Нагадаємо, що 16 лютого Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого. Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 16:27