Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Росія сформувала ще одну армію для бойових дій в Україні, — аналітики ISW

Російське керівництво, ймовірно, сформувало ще одну загальновійськову армію для її розгортання в Україні, зокрема на Харківському напрямку.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики нещодавно бачили повідомлення про те, що російські військові перекинули підрозділи 155-ї бригади морської піхоти та Дев'ятої мотострілецької бригади (Перший армійський корпус "Донецької Народної Республіки" [АК "ДНР"]) із заходу та південного заходу від Донецька на Харківський напрямок, але не спостерігало жодних повідомлень про російську "51-шу армію". 

Заяви українських офіційних осіб дозволяють припустити, що російські військові, можливо, підкорили Дев'яту мотострілецьку бригаду можливо відродженої "51-ї армії" часів Другої світової війни. Однак російські збройні сили нині переживають масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з'єднань армійського рівня, а посилання українських джерел на "51-шу армію" можуть бути раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для її розгортання в Україні.

За даними британської розвідки, військове керівництво Російської Федерації готує потужне підсилення своєї армії. Країна-агресор у 2024 році планує набрати близько 400 тисяч контрактників.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Також на початку квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Російська Федерація готується до додаткової мобілізації. Агресор на 1 червня 2024 року планував призвати до війська 300 тисяч своїх громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 07:02