Фото: росЗМІ

Росія скоротить експорт нафти: що це означає

Росія планує таки виконати свою обіцянку разом з лідером ОПЕК Саудівською Аравією. Відтак РФ скоротить експорт нафти із західних портів наступного місяця приблизно на 100 — 200 тисяч барелів на день порівняно з липнем.

Про це пише Reuters. Видання переконує, що Росія доручила нафтовим компаніям скоротити плани поставок на наступний місяць. 

"Згідно з торговими джерелами та даними Refinitiv Eikon, серпневі скорочення поглиблять скорочення експорту в період з травня по липень, яке вже становить 500 тисяч барелів на день. Члени організація експортерів нафти ОПЕК+ скорочують поставки з листопада, щоб підтримати ціни", — йдеться у виданні.

Речник віце-прем'єр-міністра РФ Олександра Новака, який відповідає за відносини Москви з ОПЕК+, заявив, що російські компанії самі вирішуватимуть, чи скорочувати видобуток нафти в серпні, але завдання Росії — скоротити поставки на світові ринки. Цього місяця РФ пообіцяла скоротити експорт на 500 тисяч барелів на добу в серпні, а Саудівська Аравія продовжила скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу.

"Липневі навантаження нафти із західних портів, таких як Приморськ і Усть-Луга в Балтійському морі та Новоросійськ у Чорному морі, цього місяця впадуть до 1,9 мільйона барелів на добу порівняно з 2,3 мільйона барелів на добу в червні та 2,4 мільйона барелів на добу в травні", — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Угорщина спільно із Сербією побудують трубопровід для постачання російської нафти. У червні 2023 року країни підписали договори про будівництво. Російська нафта з трубопроводу "Дружба" транзитом надходитиме угорською територією до сербських споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 15.07.2023 14:59