Фото: росЗМІ

Росія відновлює радянські загони "Смерш", — розвідка Британії

Наприкінці 2023 року російські політики заявили про відновлення радянського контррозвідувального підрозділу "Смерш". Проте вже на початку січня 2024 року у відкритих джерелах з'явилося зображення російських оперативників, які носили нашивки цієї організації.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Зазначається, ця назва є абревіатурою від російської фрази "смерть шпигунам", вона була створена Йосипом Сталіним і проіснувала з 1941 по 1946 рік. На Заході вона стала відомою завдяки своєму художньому зображенню в книгах Яна Флемінга про Джеймса Бонда.

У розвідці наголосили, що наразі незрозуміло, чи вказує нова назва на якісь суттєво нові можливості або роль російської контррозвідки, чи це просто зміна назви.

"Однак це є ще одним прикладом того, як російська влада свідомо оформлює російсько-український конфлікт у дусі Другої світової війни та приділяє велику увагу передбачуваному проникненню зовнішніх загроз в країну", — зауважили у британській розвідці.

У Росії заявили про відновлення підрозділу Смерш

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, 7 січня розвідка Великої Британії повідомляла, що Російська національна гвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад. Це відбувається на тлі потрясінь у сфері внутрішньої безпеки Росії. До того ж Кремль докладає зусиль для розформування угруповання "Каскад", яке спеціалізується на використанні безпілотників, щоб підпорядкувати його частині росгвардії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 13:59