Фото: agcnews.eu

РФ посилює боєздатність Росгвардії, — британська розвідка

Російська національна гвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад. Це відбувається на тлі потрясінь у сфері внутрішньої безпеки Росії.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Росгвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад у зв’язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки Росії внаслідок війни проти України. Елементи приватної військової компанії "Вагнера" вже перейшли до підпорядкування Росгвардії з жовтня 2023 року", — заявили у відомстві.

До того ж Кремль докладає зусиль для розформування угруповання "Каскад", яке спеціалізується на використанні безпілотників, щоб підпорядкувати його частині росгвардії.

Крім того, у липні 2023 року держдума РФ дозволила росгвардії використовувати важче озброєння.

"Нові можливості разом з поповненням Росгвардії досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, означатимуть значне підвищення боєздатності", — зазначає британська розвідка. 

РФ посилює боєздатність Росгвардії

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, раніше розвідка Великої Британії заявляла, що збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над Півднем України значно вплинуло на операції військ країни-агресорки на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Зокрема, після авіаційних втрат повітряно-космічні сили Росії майже повністю припинили пілотовані операції на Півдні до кінця грудня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 11:48