Фото: "Вікіпедія"

Як збиття трьох Су-34 вплинули на операції росіян на лівобережжі Херсонщини: пояснення британської розвідки

Збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над Півднем України значно вплинуло на операції військ країни-агресорки на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це заявила розвідка Великої Британії.

Зазначається, що після авіаційних втрат повітряно-космічні сили Росії майже повністю припинили пілотовані операції на Півдні до кінця грудня 2023 року. До того ж російська тактична авіація відігравала ключову роль на Півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра.

"Існує реальна ймовірність того, що відсутність повітряної підтримки привела до провалу спроби 18-ї загальновійськової армії сухопутних військ Росії звільнити плацдарм", — зазначають у розвідці.

Водночас британські розвідники наголосили, що останніми днями Росія знову посилила тактичні авіаудари в районі українського плацдарму, "але на нижчому рівні, ніж до збиття" Су-34.

Нагадаємо 22 грудня Сили оборони знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувалися літаків на Південному напрямку. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що це була блискуча операція. Окупанти намагалися підлетіти ближче для ударів по бійцях Збройних сил України, але зазнали невдачі.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що можливість України збивати російські винищувачі — це один із ключів до справедливого завершення війни з Росією. Він показав, наскільки дієвим стало посилення нашого повітряного щита.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 13:15