Фото: росЗМІ

Росія викликала "на килим" посла Вірменії через візит дружини прем'єра до Києва та військові навчання зі США

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест послу Вірменії Вагаршаку Арутюняну нібито через "недружні кроки" Єревану. Напередодні Вірменія вирішила ратифікувати Римський статут та провести спільні військові навчання зі Сполученими Штатами Америки.

Про це йдеться у заяві міністерства РФ у Telegram.

Зокрема, в МЗС РФ наголосили, що керівництвом Вірменії останніми днями зроблено серію недружніх кроків. Зокрема, йдеться про запуск процесу ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду, поїздку до Києва дружини прем'єр-міністра Анни Акопян, проведення у Вірменії військових навчань за участю США.

Також росіяни заявили, що їм відомо про "наявність певних сумнівів у офіційних колах та політичній еліті Вірменії в доцільності союзницьких зв'язків у рамках ОДКБ та на двосторонній основі з Росією, а також у можливості реалізації комплексу тристоронніх домовленостей Москви, Єревана, Баку 2020-2022 рр. про шляхи нормалізації вірменсько-азербайджанських відносин".

Послу вручили ноту протесту.

Нагадаємо, у серпні у Брюсселі за посередництва президента Євроради відбулись переговори між президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном. Зустріч тривала майже три години.

В адміністрації Пашиняна наголосили, що на зустрічі обговорили питання щодо "поглиблення гуманітарної кризи у Нагірному Карабаху внаслідок незаконного блокування Азербайджаном Лачинського коридору, роботи з демаркації та забезпечення безпеки кордонів між двома країнами, розблокування транспортної та економічної інфраструктури у регіоні, угоду про врегулювання відносин між Вірменією та Азербайджаном, права та безпеку народу Нагірного Карабаху, а також питання полонених і зниклих безвісти".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2023 22:43