Фото: defence-ua.com

Росія використовувала на війні проти України РСЗВ із Північної Кореї, — розвідка Південної Кореї

Північнокорейська зброя, виготовлена в 1970-х роках, була поставлена Росії для війни проти України. Зокрема, країна-агресорка отримала від КНДР реактивні системи залпового вогню.

Про це повідомила розвідка Південної Кореї, передає Yonhap.

Розвідувальне агентство Південної Кореї озвучило таку заяву у відповідь на повідомленні місцевих ЗМІпро те, що серед зброї, використаної Росією у війні проти України, були 122-міліметрові артилерійські снаряди, виготовлені на Півночі в 1970-х роках.

"НРС детально аналізує відповідну обставину, а також продовжує відстежувати загальне військове співробітництво між Північною Кореєю і Росією", - заявили в розвідці.

Наголошується, що південнокорейські розвідники проаналізувати знімки, які опублікували українські видання у минулому році, та виявили на снарядах, які використовуються окупантами, корейські літери, в тому числі слово "방-122". Відтак, як наголосили експерти, це, найімовірніше, були снаряди до РСЗВ калібру 122 мм.

Водночас міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка зауважив, що КНДР відправила до Росії близько 6700 контейнерів після саміту лідерів двох країн у вересні, що достатньо для розміщення приблизно 3 мільйонів 152-мм артилерійських снарядів або 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів.

У південнокорейському розвідагентстві додали, що уважно відстежують можливість незаконного постачання деталей ракет у КНДР на тлі побоювань, що вони можуть закуповувати їх для розроблення нової зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Північній Кореї заявили, що цього року розпочнуть постачати до своїх збройних сил нову 240-міліметрову реактивну систему залпового вогню. Не виключено, що незабаром вона опиниться й на озброєнні російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 15:38