Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Джерело: Facebook

Росія вислала з країни військового аташе Британії: у Лондоні різко відреагували на такий крок

У четвер, 16 травня, Російська Федерація вирішила вислати зі своєї країни військового аташе Великої Британії. У Лондоні назвали це відчайдушним і необдуманим кроком.

Відповідь росіянам на своїй сторінці в мережі X оприлюднив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Перед цим в міністерство закордонних справ Росії викликали представника посольства Великої Британії в Москві, якому повідомили, що аташе з питань оборони при МЗС Росії А.Т.Когхілла оголошують persona non grata. Йому належить у тижневий термін покинути територію Російської Федерації.

У Лондоні назвали це відчайдушним кроком. Міністр оборони Великої Британії написав у соцмережах, у чому проблема диктатора Володимира Путіна.

"Тоді як російський аташе у Великій Британії діяв як шпигун, єдиною проблемою Путіна з нашим аташе було те, що він уособлював непохитну підтримку Великою Британією України на тлі його незаконного і варварського вторгнення", — наголосив Грант Шаппс.

Раніше Лондон запровадив нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, зокрема, обмежено час перебування російських дипломатів у Великій Британії.

Нагадаємо, декілька днів тому Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що від початку 2024 року Росія розпочала більше використовувати у війні легкі транспортні засоби. Йдеться про всюдиходи та мотоцикли підвищеної прохідності.

Зазначається, що торік у листопаді російський диктатор Володимир Путін особисто оглянув нещодавно придбані у Китаю всюдиходи Desertcross 1000-3 від компанії Odes Industries. Відомо, що Росія закупила понад 2 100 таких автомобілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2024 22:56