Фото для ілюстрації. Джерело: Defense Express

Британська розвідка пояснила, чому Росія збільшила використання китайських всюдиходів на фронті

Від початку 2024 року Росія почала більше використовувати у війні легкі транспортні засоби. Йдеться про всюдиходи та мотоцикли підвищеної прохідності.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки. 

Зазначається, що торік у листопаді російський диктатор Володимир Путін особисто оглянув нещодавно придбані у Китаю всюдиходи Desertcross 1000-3 від компанії Odes Industries. Відомо, що Росія закупила понад 2100 таких автомобілів.

У британській розвідці наголошують, що російські окупанти все частіше вдаються до використання легших і швидших транспортних засобів для проведення розвідки українських оборонних позицій, щоб забезпечити подальше ураження з використанням артилерії, FPV-дронів або дронів-камікадзе.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Жертвуючи бронею та вогневою міццю заради підвищення мобільності, легкі машини набагато вразливіші, ніж їхні броньовані аналоги, для цілої низки систем озброєння. Українські FPV-дрони вже продемонстрували свою здатність ефективно вражати такі легкі машини", — зазначили у розвідці Великої Британії

Нагадаємо, 10 травня у британській розвідці пояснили, чому на параді у Москві не було танків. За їхніми даними, внаслідок великих втрат у війні з Україною Росія не може демонструвати свою "військову міць" на парадах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 14:45