Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Джерело: Facebook

"Нова маріонетка Кремля": у британському міноборони висміяли кадрове рішення Путіна

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс переконаний, що Андрій Бєлоусов, якого глава Кремля Володимир Путін запропонував на посаду очільника російського міноборони замість Сергія Шойгу, є черговою маріонеткою диктатора.

Про це Шаппс повідомив у своїй соцмережі X.

За його словами, Шойгу став винуватцем загибелі понад 355 тисяч своїх військових і масових страждань мирного населення внаслідок незаконного вторгнення в Україну.

"Росії потрібен міністр оборони, який скасував би цю катастрофічну спадщину і поклав би край вторгненню, але все, що вони отримають, — це ще одну маріонетку Путіна", — йдеться у заяві міністра.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін запропонував змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. Його наступником може стати перший заступник голови уряду Російської Федерації Андрій Бєлоусов.

На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони Росії є важливою подією в зусиллях Володимира Путіна щодо створення повних економічних умов для затяжної війни.

Раніше в ISW зазначали, що Володимир Путін, ймовірно, навмисно оприлюднив свою зустріч з губернатором Тульської області, афілійованим з "ПВК Вагнера", Олексієм Дюміним після гучного арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова 24 квітня і перед президентською інавгурацією 7 травня. У такий спосіб глава Кремля намагався покарати очолюване Сергієм Шойгу міністерство оборони за нездатність досягти військових цілей Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.05.2024 11:25