ЗРК великої дальності. Джерело: mil.in.ua

Росія втратила чотири ЗРК великої дальності за тиждень: британська розвідка розповіла, як це вплине на тактику рашистів

За останній тиждень через удари українських сил російські війська могли втратити щонайменше чотири пускові установки зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) великої дальності. І це доволі вагомі втрати для боєздатності окупантів.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники нагадали про повідомлення російських медіа від 26 жовтня про знищення трьох пускових установок СА-21, які інтервенти розміщували на окупованій території Луганської області в Україні.

"Українські джерела розповіли про додаткові втрати російської протиповітряної оборони в Криму", — додали у британському відомстві.

У публікації також зазначається, що Росія вже давно віддає пріоритет належній кількості високотехнологічних зенітно-ракетних комплексів великої дальності "як ключовому компоненту своєї військової стратегії"

"Нещодавні втрати підкреслюють, що російська об'єднана система ППО продовжує боротьбу зі сучасною високоточною ударною зброєю та, ймовірно, збільшить і без того значне навантаження на решту систем і операторів", — зауважили у британській розвідці.

Також у міністерстві розповіли про існування "реальної ймовірності" того, що під час заміни окупантами знищених систем в Україні Росія послабить протиповітряну оборону в інших районах на фронті.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що у вересні Збройні сили України знищили два зенітно-ракетні комплекси "Бук-М3", розміщені росіянами в тимчасово захопленому Світлодарську Донецької області. Обидва ворожі ЗРК намагалися захистити розташовані неподалік частини штабу бригади та дивізії Повітряно-десантних військ Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 11:16