Фото: росЗМІ

Росія введе війська у Білорусь, якщо наші кордони порушать, — Лукашенко

Росія у разі агресії щодо Білорусі введе в країну свої війська. Це буде необхідно для надання військової підтримки військам РБ.

Про це повідомив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю для телеканалу "Россия", передає "Белта".

За словами, білоруського лідера, відповідь на порушення кордону його країни буде "моментальною".

"Росія, за нашим договором, вводить свої підрозділи (у випадку агресії, — ред.) — вони визначені, які армії — у Білорусь. Ми приймаємо перший удар, а далі в резерві нас підстраховує Росія", — наголосив Лукашенко.

Він також додав, що Білорусь не буде застосовувати ядерну зброю до того моменту, доки не будуть порушені її державні кордони.

Зауважимо, раніше Лукашенко на тлі військової операції України в Курській області Росії заявив про необхідність сісти за стіл переговорів, щоб закінчити війну. До того ж він вважає, що продовження війни в Україні нібито хочуть "високопоставлені особи американського походження".

Нагадаємо, раніше міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомляв, що Лукашенко наказав посилити угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями України. Відтак, як запевнив очільник оборонного відомства РБ, на ці напрямки буде відправлено війських та ракетні комлекси "Іскандер" і "Полонез".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2024 19:37