Фото: прес-служба президента Білорусі

Лукашенко віддав наказ відправити на кордон з Україною "Іскандери" та РСЗВ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав посилити угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями України.

Про це заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, передає "Белта".

Відтак, як запевнив очільник оборонного відомства РБ, на ці напрямки буде відправлено війських та ракетні комлекси "Іскандер" і "Полонез".

"Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, у тому числі реактивні системи "Полонез" та комплекси "Іскандер", отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони", — сказав Хренін.

Зауважимо, раніше самопроголошений лідер Білорусі заявив, що Україна вночі 10 серпня нібито порушила повітряний простір РБ. Він також запевняє, що над Білоруссю збили "кілька цілей" і це були безпілотники.

"Вчора о 18:10 сили ВПС та військ ППО Білорусі були переведені у підвищену бойову готовність. Готовність №1 ми називаємо. Чергові сили протиповітряної оборони. Збройні Сили України порушили будь-які правила поведінки та порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку зовсім поруч від нас у районі Костюковицького району. Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Вилетіли літаки, гелікоптер. І також кошти РСЗВ були переведені у підвищену бойову готовність", — зазначив Лукашенко.

Згодом, за версією Лукашенка, о 19:04 на висоті півтора кілометра і дальності 6,5 кілометра силами протиповітряної оборони було буцімто знищено кілька цілей над територією Білорусі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявляв, що, якщо Російська Федерація впаде у війні проти України, то в цей процес будуть втягнуті всі країни СНД.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.08.2024 14:55