Фото: "Белта"

Лукашенко — про можливий крах Росії: "У цю вирву всі будемо втягнуті"

На думку самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, якщо Російська Федерація впаде у війні проти України, то в цей процес будуть втягнуті всі країни СНД.

Диктатора цитує білоруське державне видання "Белта", який поділився думками про можливий розпад Росії на зустрічі з учасниками засідання Ради міністрів внутрішніх справ держав — учасниць СНД. Лукашенко у своїй промові закликав учасників до єдності та співпраці.

"Може скластися ситуація так, що будь-яка з нас — держава — без цієї єдності не обійдеться. І якщо ми сьогодні це не зрозуміємо, з нами розберуться окремо. Але якщо впаде Росія — ми в цю вирву всі будемо втягнуті", — заявив він.

Лукашенко згадавши про російську війну проти України, поскаржився, що через це деякі держави намагаються відійти від "створеного за радянських часів тренду розвитку", щоб не підпасти під санкції, які накрили Росію за свою агресивну політику.

"Останнім часом склалася така ситуація, зокрема й у зв'язку з проведенням СВО (так агресори називають російську війну проти України, — ред.) в Україні, що багато хто — і керівники, і силовики, чого бути категорично не повинно, — почали якусь для себе вигоду в цьому шукати. Ви знаєте, мужики, виходячи зі свого досвіду, скажу, що життя таке бурхливе зараз і дуже мінливе", — сказав він.

Лукашенко зазначив, що багато хто шукає вигоду, зокрема йдучи від загального нашого, створеного за радянських часів, тренду розвитку. 

"Деякі (думають, — ред.): "Якомога далі від Росії будемо триматися, вона під санкціями. Ми якось боїмося потрапити під них і так далі... Шукаємо свою вигоду". Не робіть цього", — заявив самопроголошений президент Білорусі.

Диктатор зазначив, що ніхто не знає, що буде у майбутньому і чи не доведеться до тієї ж Росії звернутися по допомогу.

"А останні події говорять про те, що нікому ми не потрібні. Ні Росія, ні ми з вами й так далі. Нам треба триматися разом", — резюмував Лукашенко.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що в Україні є лідер для можливого заколоту етнічних груп у Російській Федерації, але на даний час він ще "набуває спроможності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.08.2024 14:25