Фото: championat.com

РосЗМІ: У Лукашенка на саміті в Астані різко погіршився стан здоров'я (фото)

У самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка по прибуттю на саміт країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва (ШОС) різко погіршився стан здоров'я.

Про це повідомив російський опозиційний телеканал "Дождь".

Канал оприлюднив цю інформацію ще 5 липня, а вже у суботу — подробиці розповів білоруський політолог та політичний емігрант Дмитро Болкунець.

Як зазначає телеканал, Лукашенко стало зле 3 липня — за півтори-дві години після прибуття диктатора до Астани. Вже 4 липня, виступаючи на саміті, він мав блідий вигляд, а його промова була невпевненою.

"За нашими даними, через півтори-дві години (після прильоту до Астани, — ред.) його стан різко погіршувався на очах учасників саміту. Наступного дня, у четвер, він виступав на саміті, зустрічався з главами держав, але видно, що він виглядає гірше, ніж два дні тому, і напередодні, коли у військовому кітелі приймав парад у Мінську. Обличчя бліде, блищить, не дуже впевнена мова", — розповів телеведучий Михайло Фішман.

Олександру Лукашенку стало зле на саміті в Астані

Скріншот з відео

Стреси протипоказані Лукашенку

Політолог Дмитро Болкунець заявив, що Лукашенку протипоказаний стрес, якого практично не можливо оминути під час участі в таких заходах, як саміт ШОС.

"У травні 2023 року Лукашенко робили невелику операцію, потім він у тяжкому стані загримів до лікарні. Йому тоді вперше поставили діагноз — синдром дисемінованого внутрішньосудинного згортання. Підтримується дуже дорогими ліками. Поки що все йде як передавали медики. Йому протипоказані стреси та переживання", — йдеться у заяві політолога.

Варто зазначити, що 30 серпня білоруському диктатору виповниться 70 років.

Нагадаємо, у травні 2023 року білоруський диктатор Олександр Лукашенко потрапив до лікарні у критичному стані. Тоді були проведені процедури з очищення крові, стан Лукашенка визнано нетранспортабельним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.07.2024 19:13