Фото: соцмережі

Росія знову атакує "шахедами": де зафіксовано ворожі БпЛА

Вночі у п'ятницю, 6 жовтня, російські загарбники обстрілюють українські міста за допомогою ударних безпілотників. Ворожі дрони вже зафіксували у низці областей.

Як повідомили Повітряні сили Збройних сил України, запуск кількох груп ударних БпЛА відбувся з району полігону Чауда (Крим) близько 21:00 5 жовтня.

Вже об 23:00 почалося оголошення тривоги по областях. Зокрема, сирени лунали на Харківщині та Дніпропетровщині через рух ударних БпЛА. Через 40 хвилин небезпека поширилася на Миколаївщину, Херсонщину та Одещину. 

Після опівночі Повітряні сили повідомили, що дрони рухаються на Північ, а тому загроза вже була й для Кіровоградщини. 

Дрони домінуватимуть над ракетами: військові зробили прогноз майбутніх атак на Україну

Днями речник Повітряних сил Юрій Ігнат спрогнозував, що найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами в російських атаках по території України.

"Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме, їх стає більше — і, відповідно, потрібно більше засобів, які будуть раціонально використовуватися проти цих БПЛА. Є всі ознаки того, що будуть саме ударні безпілотники більше домінувати в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки та готуватися до цього", — сказав Ігнат.

Посадовець додав, що у зв'язку з цим Україні необхідно збільшувати кількість систем протиповітряної оборони. За словами Ігната, кількість засобів ППО Україна може збільшувати тільки завдяки західним партнерам, тому триває постійна робота з союзниками у форматі "Рамштайн".

"Пропорційність буде зберігатися, коли ми отримуватимемо пропорційно засоби. Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на ракети, БПЛА розвідувального типу й ударні БПЛА. Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів", — наголосив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, у ніч на 5 жовтня російські загарбники випустили по України 29 дронів-камікадзе типу Shahed. Сили та засоби Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищили 24 Shahed-131/136 у межах Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 01:04