Фото: ДПСУ

Росіяни досі базуються у Білорусі: чи є загроза наступу

Станом на 24 квітня ситуація на кордоні України з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Жодних змін на ділянці кордону не відбувається.

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону. 

За його словами, поблизу України ще розташовуються російські війська, які проходять навчання.

"Ми не фіксуємо якихось нестандартних ситуацій по лінії кордону. Звісно, що там продовжують залишатись російські військові, але вони залучені до підготовки. Їхня кількість не змінюється протягом останнього часу. Ми не бачимо тенденції до збільшення", — зазначив Демченко.

На кордоні з Росією ситуація також стабільна.

"Ситуація також залишається повністю контрольованою на тих ділянках, де ворога було відкинуто. Укріплення відбувається безпосередньо в прикордонні. По лінії кордону це робити складно, бо ворог не припиняє своїх щоденних обстрілів по населених пунктах прикордоння", — сказав речник.

Нагадаємо, військові навчання в Білорусі вкотре продовжили. Тренування тривають майже рік. Так звані "ученія" на полігонах Білорусі продовжили щонайменше до 1 травня.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Волинську область. Там він відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Республіки Польща та Республіки Білорусь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 12:08