Фото: Міністерство оборони України

Росіяни можуть і будуть продовжувати масовані ракетні атаки, — Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров вважає, що країна-терорист може завдати нового масованого удару по території України, оскільки має вдосталь ракет.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Очевидно, що з такими запасами ракет, які є у держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати такі атаки", наголосив Рустем Умєров.

Він вважає, що росіяни впродовж кількох місяців накопичували зброю, аби завдати удару "по житлових будинках, торговельних центрах, лікарнях, по мирних українських містах".

Умєров зазначив, що за даними Повітряних сил України, окупанти під час атаки 29 грудня використовували аеро-балістичні, балістичні, крилаті, зенітно-керовані ракети, дрони-камікадзе "шахед". При цьому, 18 стратегічних бомбардувальників запускали ракети Х-101/Х-505 це наймасованіша атака з повітря за цю війну, написав міністр.

"Росіяни вбили і поранили наших громадян, зруйнували інфраструктуру. Знову й знову росія демонструє всьому світу, що не має іншої мети, ніж терор, ніж вбивства, ніж геноцид українців. За кожен з цих злочинів буде справедливе покарання",  наголосив очільник оборонного міністерства.

Додамо, що вранці 29 грудня Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Країна-агресорка застосувала 158 повітряних цілей, Збройні сили України збили 114 з них. В результаті атаки десятки людей травмовані. Відомо про щонайменше вісімнадцять загиблих.

Нагадаємо, днями міністр оборони України Рустем Умєров висловив упевненість, що Збройні сили України вже у наступному році звільнять Крим, який Росія окупувала у лютому 2014 року. За його словами, зараз Росія перебуває "на темній стороні світу", а путінський режим засуджується всім цивілізованим світом. Саме тому міністр переконаний, що "немає жодних сумнівів у тому, що ми переможемо".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 14:58