Фото: Міністерство оборони України

Коли ЗСУ можуть звільнити Крим: Умєров зробив обнадійливу заяву

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив упевненість, що Збройні сили України вже у наступному році звільнять Крим, який Росія окупувала у лютому 2014 року.

Про це він сказав в інтерв'ю німецьким журналістам, передає Bild.

"Я впевнений на сто відсотків. Це наша стратегічна мета", сказав міністр.

За його словами, зараз Росія перебуває "на темній стороні світу", а путінський режим засуджується всім цивілізованим світом. Саме тому міністр переконаний, що "немає жодних сумнівів у тому, що ми переможемо".

Разом з тим, Умєров зазначив, що без засобів радіоелектронної боротьби, дронів, артилерії та достатньої кількості боєприпасів це буде зробити важко. Він нагадав, що німецькі крилаті ракети Taurus, як і раніше, перебувають у списку побажань України.

"Нам обов'язково потрібні всі ракети великої дальності від наших партнерів", наголосив міністр оборони України.

Нагадаємо, Рустем Умєров анонсував призов до армії чоловіків, які живуть за кордоном. Посадовець припускає, що наступного року призвати на військову службу можуть чоловіків, які проживають за кордоном. Громадян України призовного віку від 25 до 60 років у різних країнах можуть попросити з'явитися до призовних пунктів Збройних сил. Очільник Міноборони заявив, що у питанні мобілізації важливий фактор справедливості. Важливо, як військові будуть навчені та оснащені, де і коли вони будуть служити, та коли їх демобілізують. Умєрова запевнив, що для новобранців також будуть варіанти вибору залежно від їхніх здібностей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 14:47