Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Росіяни на захоплених територіях погрожують громадянам за фото та українську музику, — Федоров

Російські загарбники продовжують здійснювати тиск на населення тимчасово окупованих територій. Цього разу вони вигадали новий метод фільтрації — на блокпостах шукають у телефонах громадян фотографії з українським прапором.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону. 

"Окупанти вигадали новий метод фільтрації, який проходить на блокпостах і під час обшуків. Вони вже не тільки перевіряють месенджери в соціальних мережах та переписки в гаджетах, а наразі вони навіть заходять і шукають у фотографіях. Якщо є якісь фотографії з українським прапором, то вони змушують їх видалити", — зазначив Федоров.

Він додав, що загарбники також вважають нацистськими українські пісні та погрожують, якщо знаходять їх.

"Вони вже не знають, як чинити терор проти нашого цивільного населення для того, щоб змусити припинити той спротив, який продовжується", — каже мер Мелітополя.

Нагадаємо, раніше Федоров повідомляв, що окупанти у Мелітополі змінили тактику викрадення людей у місті. Вони почали робити це вночі, щоби залякати населення.

Також росіяни почали мінувати критичну інфраструктуру на території тимчасово окупованої Запорізької області. Зокрема, вони зробили небезпечним для користування водогін у Мелітополі й електричні мережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 01:17