Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ на одному з напрямків: Генштаб повідомив, де тривають найважчі бої

Сили оборони продовжують контрнаступальну операцію на фронті. Вони тиснуть на загарбників на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, натомість ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на Сході.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

За його словами, українські захисники мають успіх у напрямку Урожайного, Приютного та Вербового у Запорізькій області. Тут вони закріплюються на досягнутих рубежах. Тим часом армія РФ намагається наступати на Донеччині. Зокрема, у районі Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Мар'їнки, Новомихайлівки та Старомайорського, яке нещодавно звільнили ЗСУ. Проте успіху тут ворог не має.

"Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. У той же час противник продовжує чинити потужний опір. Здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви", — сказав Андрій Ковальов.

Щодо Бахмутського напрямку, то тут українські війська атакують ворога південніше самого Бахмута і закріплюються на нових позиціях. На Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ стримують ворожі атаки. Крім того, загарбники пробували наступати в районі Синьківки Харківської області, проте не отримали бажаного результату. 

"Здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення в околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого. Тривають важкі бої", —зазначив військовий.

Контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил України на фронті успішно просувається. Нашим військовим вдалося прорвати першу лінію оборони російської окупаційної армії на деяких ділянках Півдня.

Сили оборони зайшли на першу лінію окупантів. Ця лінія дуже складна,  адже на цьому напрямку високий рівень мінування полів та інженерних загороджень росіян. Рух уповільнений мінними загородженнями та нестачею в українських захисників авіації. 

Водночас на полі бою з'являється дедалі більше підготовлених росіян. Війська РФ кидають  резерви з другої лінії оборони, зокрема морських піхотинців, десантників та спецпризначенців.

Водночас на Мелітопольському напрямку Збройні сили України просунулися на сотні метрів, йдуть також уперед на Бердянському напрямку.

Нагадаємо, упродовж доби 8 серпня військові Збройних сил України знищили 820 окупантів. Крім того, захисники спалили майже два десятки артилерійських систем військових Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 09:29