Фото: росЗМІ

Росіяни перегрупувалися і наступають: яка ситуація на Куп'янському напрямку

Речник командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що війська країни-агресорки на Куп'янському напрямку перегрупувалися і намагаються наступати з кількох напрямків. Ворог знову прагне окупувати місто Куп'янськ.

Відповідну заяву Фітьо зробив в ефірі телемарафону.

"Щодо Куп'янського напрямку ситуація залишається активною. Ворог перегрупувався, ворог далі наступає з декількох напрямків на Куп'янськ, хоче повторно окупувати це місто. Адже це важливий логістичний центр, через який здійснювалося постачання провіанту та боєприпасів ворожої армії під час минулої окупації", — йдеться у повідомленні.

За словами військового, протягом доби українські захисники відбили 11 ворожих атак на Куп'янському напрямку. Окупанти завдали 19 авіаційних ударів (застосовувався весь арсенал авіації: штурмова, бомбардувальна та гелікоптери вогневої підтримки), залучили 25 дронів-камікадзе. Загалом за добу ворог здійснив 532 обстріли українських позицій на Лимано-Куп'янському напрямку.

Водночас ЗСУ завдали і потужних втрат ворогу на даному відтинку фронту. Зокрема, знищено 246 окупантів і 52 зразки ворожої техніки, з них сім танків і чотири БМП.

Нагадаємо, що в Україні 630 днів триває повномасштабна війна, яку Росія розпочала 24 лютого 2022 року. За цей час ворог втратив майже 311 тисяч окупантів та десятки тисяч одиниць техніки. Лише минулої доби Збройні сили України ліквідували 820 рашистів, 15 їхніх танків, 358 артилерійських систем й не тільки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 18:57